FANDOM


Acest articol a fost copiat de la Wikipedia, în timp ce se de discuta ștergerea. Decizia a fost ștergerea articolului. Consultați și Wikipedia:Marea Lojă Regulară a RomânieiWikipedia:Wikipedia:Pagini de șters/Marea Lojă Regulară a României

Marea Lojă Regulară a României s-a format (inițial sub numele de Marea Lojă Națională Dacia) la inițiativa câtorva membrii activi ai Marii Loji Naționale a României care urmându-l pe fratele Nicu Filip, vrând să păstreze normalitatea lucrării masonice și neregăsindu-se masonic în Marile Loji existente la acel moment în România au decis să se separe și să formeze o nouă Mare Lojă. Acest eveniment a avut loc în luna mai a anului profan 2006.

Trei Respectabile Loji (Charles de Gaulle, Sfântul Andrei și Steaua Sudului ) au părăsit Marea Lojă Națională a României datorită unor mari iregularități care se produceau acolo. Plecarea s-a făcut sub ciocanul regretatului Frate Nicu Filip care a fost ales să conducă noua Mare Lojă, pentru un mandat de 6 luni, datorită vârstei înaintate. Așa a luat ființă Marea Lojă Națională Dacia. La încheierea celor 6 luni au avut loc alegeri și Fratele Dorian Orz a fost ales să preia ciocanul puterii pentru un mandat de 2 ani.

Referințe și noteEdit

Vezi șiEdit

Legături externeEdit

BibliografieEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki