FANDOM


Acest articol a fost copiat de la Wikipedia, în timp ce se de discuta ștergerea. Decizia a fost ștergerea articolului. Consultați și Wikipedia:Marea Lojă Regulară a RomânieiWikipedia:Wikipedia:Pagini de șters/Marea Lojă Regulară a României

Marea Lojă Regulară a României s-a format (inițial sub numele de Marea Lojă Națională Dacia) la inițiativa câtorva membrii activi ai Marii Loji Naționale a României care urmându-l pe fratele Nicu Filip, vrând să păstreze normalitatea lucrării masonice și neregăsindu-se masonic în Marile Loji existente la acel moment în România au decis să se separe și să formeze o nouă Mare Lojă. Acest eveniment a avut loc în luna mai a anului profan 2006.

Trei Respectabile Loji (Charles de Gaulle, Sfântul Andrei și Steaua Sudului ) au părăsit Marea Lojă Națională a României datorită unor mari iregularități care se produceau acolo. Plecarea s-a făcut sub ciocanul regretatului Frate Nicu Filip care a fost ales să conducă noua Mare Lojă, pentru un mandat de 6 luni, datorită vârstei înaintate. Așa a luat ființă Marea Lojă Națională Dacia. La încheierea celor 6 luni au avut loc alegeri și Fratele Dorian Orz a fost ales să preia ciocanul puterii pentru un mandat de 2 ani.

Referințe și noteEdit

Vezi șiEdit

Legături externeEdit

BibliografieEdit