FANDOM


Sigla ICR

Institutul Cultural Român (abreviat ICR) este un institut care promovează cultura şi civilizaţia română în ţară şi în afara ei. ICR a fost înfiinţat prin reorganizarea Fundaţiei Culturale Române şi a Editurii Fundaţiei Culturale Române. Institutul Cultural Român se află sub autoritatea preşedintelui României, care este preşedinte de onoare al acestuia. Directorul aceste instituţii este scriitorul Horia Roman Patapievici.

În perioada 2005-2008, ICR intenţionează să lucreze prin proiecte, urmând să organizeze concursuri publice, în care acestea vor fi evaluate de către comisii independente. O prioritate pentru Institutul Cultural Român priveşte comunităţile de vorbitori de română din ţările vecine. Începând cu 1992, ICR organizează cursuri de vară pentru perfecţionarea cadrelor didactice care predau limba română în aceste ţări.

Filială a Institutului Cultural Român, Centrul de Studii Transilvane din Cluj-Napoca îşi concentrează activitatea pe cercetarea problematicii Transilvaniei.

Centre culturaleEdit

Institutul Cultural Român administrează 16 centre culturale româneşti în afara României:

Legături externeEdit

Organisme cu vocaţie similarăEdit

Wikipedia-logo.png Această pagină utilizează conţinut de la Wikipedia în limba română. Versiunea originală a sa se află la: Wikipedia: Institutul Cultural Român. Lista autorilor poate fi văzută în istoricul paginii. Textul de la Wikipedia este disponibil sub licenţa GNU FDL pentru documentaţie liberă.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki