România
Advertisement

Critici[]

ţară în care, pentru o decizie de impunere de 50 de lei Administraţia Financiară îţi blochează ţie, om cinstit, toate conturile. Într-o astfel de ţară nimeni nu întreabă milionarii analfabeţi cum e produs luxul cu care ne pleznesc zi de zi peste faţă. Cum e posibilă o astfel de aberaţie?
Sunt două mari motive.
Primul ţine de faptul că autorităţile fiscale nu gestionează decât cetăţenii care şi-au declarat onest activităţile şi veniturile. În termeni simpli: dacă eşti fraier şi declari veniturile, statul te urmăreşte şi în gaură de şarpe dacă nu achiţi până la ultimul leu toate taxele. Dacă nu îţi declari sursa banilor, pentru Fisc nu exişti. Atât de idioată este legea din România.
Criticat inclusiv de DNA pe motiv că nu execută averile condamnaților, Fiscul înființează o structură specială pentru recuperarea prejudiciilor dispusă de instanțe.
Gelu Diaconu a explicat că, în acest moment, Fiscul are de recuperat prejudicii în 10.000 de dosare penale.
Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, a afirmat că Fiscul recuperează mai puţin de 10% din averile condamnaţilor.
Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi-a exprimat de mai multe ori nemulţumirea faţă de lentoarea cu care ANAF recuperează sumele în urma unor hotărâri judecătoreşti pronunţate în dosarele DNA

Dezvăluiri[]

Alte cazuri de returnari ilegale de TVA, inregistrate de data aceasta la Vaslui, fac obiectul unor ample anchete ale procurorilor Sectiei Teritoriale a Parchetului National Anticoruptie Iasi.

In aceste dosare sunt anchetati directorul Finantelor Publice din judet, Alec Bujorianu, precum si cei doi subordonati ai sai, inspectorii Constantin Gramada si Leonard Munteanu, dupa ce au luat in numeroase randuri spaga de la diversi administratori in schimbul facilitarii returnarii ilegale de TVA.

Directorul general al Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, Ionuţ Mişa
El a adăugat, referindu-se la preţurile de transfer, că aproape un miliard de euro au fost scoşi din România în ultimii cinci ani, iar cu aceşti bani s-ar fi putut realiza multe proiecte. „Numai de la 5 companii care sunt în domeniul petrolului, retailului, tutunului şi comerţului cu electronice s-au făcut ajustări de 87 milioane lei. Doar 5 companii, gândiţi-vă ce înseamnă la nivel naţional.
Advertisement