FANDOM


Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) este o instituție publică autonomă din România, de interes național cu personalitate juridică, aflată în coordonarea directă a viceprim-ministrului[1]. ANRE are misiunea de a crea și aplica sistemul de reglementări necesar funcționării sectorului energiei și piețelor de energie electrică, energie termică și gaze naturale în condiții de eficiență, concurență, transparență și protecție a consumatorilor[1].

ANRE colaborează cu autorități publice și organisme ale societății civile, agenți economici din sectorul energiei electrice, energiei termice și gazelor naturale, cu organizații internaționale din domeniu, pentru a asigura transparența și obiectivitatea procesului de reglementare[1].

Istoric Edit

În aprilie 2007, ANRE a preluat atribuțiile, personalul și bugetul Autorității de Reglementare a Gazelor Naturale (ANRGN), care a fost desființată.[2]

Note Edit

  1. a b c Prima pagina, anre.ro, accesat la 30 decembrie 2009
  2. ANRGN va fi desfiintata, 18.04.2007, zf.ro, accesat la 20 ianuarie 2010

Legături externe Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki